Tara, Zaovine, najlepši deo planine

prodaja Građevinsko zemljište

Tara ( planina ), Kaluđerske bare

  • 45200m2

4.500.000 €

Ostali podaci o nekretnini

  • Cena 4.500.000 €
  • Cena /m2 99,56 €

Opis nekretnine

Plac se nalazi na najlepšem delu planine Tare, koji je samim tim u sklopu Nacionalnog parka Tara. Udolina u kojoj se ovaj plac smestio zove se Zaovine, kod samog jezera, koje se smatra jednim od najvećih lepota same planine Tare. 

Put koji prolazi kroz sam plac vodi sa Zaovinskog jezera direktno ka Drvengradu i Mokroj Gori, čime se njegov potencijal dovodi na maximum što se same pozicije tiče. Kompletna pokrivenost placa je pod gustom šumom većinski sastavljenom od crnog i belog bora, najbolje prirodne građe za zimske kućice i planinske domove i komplekse,a pri vrhu se nalaze i bukva, hrast i jos neke vrste šumskog drveća. Nije izvršena ni jedna seča šume u zadnjih 40 godina, čime je vrednost građe na samoj zemlji isto na maximumu, vraca gotovo 40% vrednosti placa, a postoji odobren zahtev za seču koji u svakom momentu može da se aktivira. Uz obod placa ide stari put i mala reka koja se uvećava u zavisnosti od prirodnih uslova, ali ne ometa granicu samom placa nego ulepsava njegov donji obod i samu lepotu tog dela udoline. Zemlja je puna gvozdenih ruda, čime je njena vrednost višestruka, a sama infrastruktura koja je potrebna za izgradnju je prisutna iz samog sela koji se nalazi na drugom delu udoline - struja, voda, kablovska sa internetom.

Vlasništvo je čisto, 1/1, sa završenim kompletnim omeđavanjem samog placa od strane ovlašćenog geometra, čime je sama dokumentacija placa kompletna.

Agencijska provizija: 2%

Tatjana Krstić 060/5252227

mail: krstic.tanja@gmail.com

Kontaktirajte nas

Tanja Krstić
  • Agent
  • Tanja Krstić

Pošaljite upit

Lokacija